Hvordan støtter Region Nordjylland op om udviklingen af såkaldte sundhedsapps til mobile enheder som smartphones og tablets? Og hvordan griber man egentlig processen an? Omkring 80 tilhørere havde valgt at bruge deres torsdag eftermiddag på at få svar på disse spørgsmål, som inviterede oplægsholdere fra softwarevirksomheder og Koncern IT hver især gav deres bud på.
Eftermiddagen bød også på præsentation af to konkrete app-udviklingsprojekter, som Idéklinikken medvirker til at realisere. Sygeplejerskerne Line Svenningsen og Hanne Rønholdt fra Stråleterapien, Aalborg Universitetshospital præsenterede deres igangværende projekt, som vedrører udviklingen af en app til evaluering af stråleskader. Appen tager udgangspunkt i den problemstilling, at patienter i strålebehandling udvikler hudreaktioner i op til et par uger efter endt strålebehandling, og patienterne ikke længere har de regelmæssige besøg i Stråleterapien. Med appen kan patienterne beskrive deres symptomer, uploade fotos og ”score” deres hudreaktion, og på den måde fastholde en tæt kontakt til fagpersonerne i Stråleterapien.
Sygeplejerske og ph.d.-studerende Malene Terp, Psykiatrien, præsenterede herefter sit app-udviklingsprojekt. Hun har valgt at udvikle en app til unge voksne med nydiagnosticeret skizofreni. Ved hjælp af små filmsekvenser, der viser hvordan man for eksempel betjener en vaskemaskine, kan de unge hente støtte i mobiltelefonen til at klare hverdagen. Appen skal desuden indeholde et kommunikationsmodul, hvor der er mulighed for hurtig og fleksibel dialog med en behandler.
Følg med her på siden, og læs mere om de to projekter når de begynder at materialisere sig.