- Indtil nu har vores dataindsamling primært været kvantitativ, hvor vi har fået patienterne til at besvare et simpelt spørgeskema og udfylde nogle ”dagbøger”. Men vi har også gerne villet have et indblik i de arbejdsgange og processer, der ligger til grund for patientforløbene, og en forståelse for personalets hverdag, fortæller Jesper Jønsson.
I løbet af de i alt otte dage, hvor Jesper Jønsson og Pernille Woller fulgte personalet rundt i skadestuen, har de to kolleger fyldt notesbøgerne med observationer.
- Nu går vi i gang med at strukturere vores observationer, og omsætte dem til konkrete indsatsområder, som eksempelvis kommunikation mellem personale og patienter, indretning og arbejdsgange.
Patienttilfredsheden er høj
Både spørgeskemaundersøgelsen og de efterfølgende patientinterviews har vist, at patienterne generelt er meget tilfredse med den behandling de får i skadestuen.
- Det er jo et super udgangspunkt. Og målet med projektetet jo ikke, at vi skal finde effektiviseringsløsninger eller pege på steder, hvor der kan spares ressourcer. Vi skal derimod hjælpe skadestuen med at identificere de områder, hvor der er potentiale for konkrete forbedringer, der kan skabe en endnu bedre patientoplevelse, forklarer Jesper Jønsson og tilføjer: - At det så ofte betyder, at man også opdager arbejdsgange, der kan gøres smartere, er jo bare en bonus.
Den 31. marts præsenterer Jesper Jønsson, Pernille Woller og Sanne Daugaard resultaterne for styregruppen bag projektet. Herefter iværksættes projektets tredje fase, hvor der skal idégenereres og udvikles konkrete løsningsforslag til de udvalgte fokuspunkter.
Læs den første artikel i serien om Idéklinikkens arbejde i Skadestuen her