AI - Trial Nation

Her stilles skarpt på vejen for udvikling, afprøvning og implementering af medicinsk teknologi, der anvender kunstig intelligens.


Projektet er finansieret af Trial Nation og ledet af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) i samarbejde med Fonden for Innovation og Erhvervssamarbejde (FIERS) i Region Sjælland, Syddansk Sundhedsinnovation i Region Syddanmark og Innovationsklinikken i Region Nordjylland. Formålet er at bringe vigtige aktører på området sammen, for at identificere nogle af de barrierer, der findes og sammen finde frem til mulige løsninger. Det er gjort gennem tre workshops.

Én hos Syddansk Sundhedsinnovation i august 2021 med fokus på opstart af klinisk samarbejde og adgang til sundhedsdata. En workshop i oktober 2021 hos Innovationsklinikken med temaet fra projekt til produkt. Den sidste blev afholdt hos FIERS i november 2021 om implementering og skalering. I marts 2022 kulminerede det i en konference hos ATV, hvor en række oplæg og debatter tydeliggjorde nogle af de udfordringer der præger området for de mange forskellige aktører, og hvilken vej der er behov for vi går fremadrettet.


    Du kan læse mere om konferencen og se eller gense her