Har du en god idé, opfindelse, eller problemstilling?

Det kan f.eks. være noget, som du gentagende gange støder på i din dagligdag, og tænker, at der med fordel må kunne udvikles en innovativ løsning til.

Her kan du indsende din idé, problemstilling eller opfindelse ved at udfylde en af vores to indmeldingsblanketter, som du finder herunder. Vi har en blanket til:

  • indmelding af idéer og problemstillinger
  • indmelding af opfindelser - dette omfatter både forskningsbaserede opfindelser og andet

Det er vigtigt, at du er omhyggelig, når du udfylder din blanket, så vi får det bedste grundlag for at vurdere din sag. Når vi har modtaget din blanket, vil din idé blive vurderet af vores team, og du vil efterfølgende blive kontaktet. Du må forvente en behandlingstid på 2-3 uger, før du hører fra os.
Innovationsklinikken har tavshedspligt med hensyn til din indmeldte idé/opfindelse.  

 

 

  

En idé er de første tanker og overvejelser, og befinder sig på et tidligt stadie, hvor idéen ikke nødvendigvis har taget form af et aktuelt produkt og/eller en teknologi.

Indmeld

 

 

  

En idé bliver til en opfindelse, når der er tale om et færdigt eller næsten færdigt udviklet koncept, produkt og/eller teknologi.

Hent og udfyld indberetningsskemaet her og upload det på indmeldelsesportalen via knappen nedenfor:

 

Indmeld


Rettigheder og pligter

Ifølge loven om opfindelser har du som ansat ved Aalborg Universitetshospital pligt til at indmelde en opfindelse, du har gjort i forbindelse med dit arbejde. Med denne pligt følger til gengæld en ret til et honorar, hvis opfindelsen patenteres og kommercialiseres.

Når Region Nordjylland gør krav på rettighederne, sørger regionen til gengæld for, at opfindelsen bliver anvendt kommercielt. Det er Innovationsklinikkens opgave og vil foregå i et tæt samarbejde med dig, som opfinder. Der forventes et stort engagement fra din side i forløbet.

Beholder du selv rettighederne og anvender dem kommercielt, har regionen ret til et honorar.
Læs mere om Region Nordjyllands vederlagsregler her.

Download indberetningsskema 

Innovationsklinikken

Telefon

97 66 63 00

Har du undersøgt om din idé/opfindelse allerede findes?

Har du en idé til et produkt?

Søg på Google og tjek Hjælpemiddelbasen - måske findes produktet allerede og skal blot anskaffes!


   Hjælpemiddelbasen